Scoutläger 2023

13.03.2023 kl. 14:49
12-16.7 på Hummelholmen

Årets scoutläger heter "Tillbaka till Framtiden" och hålls på Humle 12-16 juli för äventyrsscouter och äldre. Vargungar deltar 14-16 juli.

Den röda tråden för lägret är hållbarhet och programmet har till viss del planerats utifrån Agenda 2030 (FN:s sammanställning av de globala målen för hållbar utveckling).

Förutom hållbarhetsfrågor blir det traditionellt scoutlägerliv med bl.a. surrning, eldning, matlagning, spårning, andakt, lägerbål och gemenskap. Anmälan sker via Kuksa 15.3-31.5. Länk längst ner på sidan.

Som äventyrsscout och spejarscout har du möjlighet att önska vilket programpass du vill delta i när du gör anmälan.

Som vargunge deltar du i programpass med med de övriga vargungarna.

Som äventyrsscout kan man välja två  programpass ur listan. OBS! Om man väljer pandamärket väljer man endast ett programpass eftersom man gör Pandamärket under två programpass. Man får ett scoutmärke när man väljer pandamärket som programpass. De andra alternativen som finns att välja mellan är "hållbar mat ute", "skräpkonst", "paddling" och "växtfärgning med batik".

Som spejarscout väljer du ett programpass ur listan. De alternativ som finns att välja mellan är "hållbar mat ute", "skräpkonst", "paddling" och "växtfärgning med batik".

Som explorerscout deltar du i program för explorerscouterna. Om du till största del tänkt fungera som hjälpledare kan du berätta det i "tilläggsuppgifter" som kommer sist i anmälan. Om du har önskemål om att tex. delta i spejarprogrammet eftersom dina patrullkompisar kanske gör det kan du berätta det på samma sätt.

Priset är 75€ för hela lägret. Vargungar betalar 45€. Du kan annullera din lägeranmälan fram till 27.6. Efter det tas full lägeravgift.

Syskonrabatt -10 euro för syskon nr 2, 3 osv

Lägret är ett samarbete mellan Frikyrkoscoutkåren Stigfinnarna, Stigfinnarna Sundom och Nykarleby Forsfarare.

 

Länk till anmälningsblankett